Izšla je nova številka!

Intervju: Jure Sare Havliček

Doktor stomatologije in glasbeni producent, ki si ga v studiih podajajo Rick Springfield, Berlin, Simple Minds, Visage in druge ikone 80. let.

Ko se srečata alfa samec in alfa samica

Njune poti so se končno srečale. Čeprav trdita, da sta oba alfa samca in bi zato težko shajala skupaj, sta ustvarila pesem Poklič me ti. In se prav dobro ujela.

Tako je govoril Kanye

Zbor najboljših, najšokantnejših, najbizarnejših in najpronicljivejših izjav, ki jih je povedal nikoli dolgočasni Kanye West, menda bodoči predsednik ZDA.

+ še mnogo več preberite v zadnji številki!

V središču

Naš vodilni skakalec in njegova muza

G. Z.

Jernej Damjan je naš as med smučarskimi skakalci, Taya pa je njegova žena in mama male Nike, poznamo pa jo kot nekdanjo voditeljico športa na Planetu TV.

Jernej je s 34 leti med starejšimi smučarskimi skakalci v svetovnem pokalu, a to sezono prvo ime naše reprezentance, edini v deseterici in z že osvojeno tekmo. Tayo poznamo kot nekdanjo voditeljico športa na Planetu TV, miss Hawaiian Tropic, pevko in radijski glas. Ujeli smo ju pred prvim skakalnim vrhuncem zime, ki prinaša mogoče zadnjo Jernejevo olimpijado in SP v poletih.

Kdo od vaju ima raje zimo in sneg? Ugibam, da so Tayi bližje Havaji ...
T: Ja, jaz imam raje tople kraje, a je zima tudi prijetna, ko je sonce in veliko snega. Pa ko se mi ni treba drenjati na cesti.
J: Jaz ne maram mraza.

Potem ste pa v napačnem športu.
J: Ne, sem kar v pravem. Kot zimski športnik sem prisiljen migati in me ne zebe.

Ne razumem velikih nihanj v pripravljenosti skakalcev: eno leto skačete na stopničke, naslednje vas sploh ni v reprezentanci. Skakati se menda ne pozabi čez noč ...
J: To je v naravi našega športa. V primerjavi s smučarji mi vozimo le en ovinek in vsi bi radi bili najhitrejši. Konkurenca je zelo zgoščena in vse se dogaja pri 100 km/h, zato se pozna vsaka malenkost – in ja, čez noč se lahko izgubiš. Gledalec tega ne more razumeti, a tako delujejo naša telesa, hitro lahko izgubiš občutek. Ena mišica se nezavedno zategne, začne delati druga, ni več tistih občutkov ... in te ni. Menjava opreme na nas ne vpliva tako močno kot na smučarje, to se da lažje nadzorovati.

Celoten intervju najdete v novi številki revije Vklop!