Izšla je nova številka!

Dobitnica žarometa za medijsko legendo

Elda Viler, velika glasbena diva, ena zadnjih predstavnic zlate dobe slovenske glasbe, je prepričana, da so slovensko popevko uničili rockerji.

Žarometi 2017 so podeljeni!

Reportaža: voditeljski pari so bili osvežujoči, Linhartova dvorana nabito polna, žarometi podeljeni najboljšim, zgodil pa se je tudi manjši izgred.

Eksplozija superjunakov

Maščevalci tudi v tretjem filmu rešujejo svet pred uničenjem. Tokrat mu grozi Thanos, ki je tako mogočen, da se jim morajo pridružiti še varuhi galaksije.

+ še mnogo več preberite v zadnji številki!

Televizija

Že 50. oddaja uresničevanja sanj

B. P.

Bliža se jubilejna, 50. oddaja Dan najlepših sanj z voditeljem Petrom Polesom. Kaj vse je treba, da se uresniči ena želja?

V zadnji oddaji je ustvarjalna ekipa poskrbela za ponovno združitev matere in sina, Sue in Gala, ki ju je življenje tragično ločilo pred sedemnajstimi leti, ko je imel Gal komaj 5 let. Da je uresničitev take želje izredno zahtevna, priča dejstvo, da so željo prejeli že v lanski sezoni, a jim jo je z velikim naporom uspelo uresničiti šele letos. Zanimalo nas je, zakaj, in kaj vse je bilo treba, da je Gal po dolgih letih ponovno videl svojo mater.

Ustvarjalci oddaje pa poudarjajo, da pri uresničevanju tovrstnih želja zelo pogosto naletijo na nerazumevanje, in to tudi dobesedno, saj je lahko že jezik oziroma njegovo neznanje na eni ali drugi strani odločilno. S težavo namreč nekomu razložiš, kaj mora narediti, če te ne razume. Poleg tega pri tem veliko vlogo igrajo tudi čustva. Čeprav si nečesa močno želiš, ob vsem tem občutiš tudi strah, takrat pa je lahko že najmanjša ovira odločilna.

»Vodenje take oddaje je vsekakor privilegij, obenem pa izziv, kako žalostne zgodbe vseeno narediti dovolj razvedrilne in poljudne,« pravi Peter in dodaja, da so se že zdaj ogromno naučili, kako pa bo šele, ko bo na sporedu stota oddaja.

Celoten članek vas čaka v novi številki revije Vklop!