Izšla je nova številka!

Intervju: Janez Hočevar - Rifle in Lado Bizovičar

Stari foter in Foter skupaj v Čakalnici, »smrtno resni komediji za dva zvezdnika, ki nikakor ne počivata v miru«. Rifle in Lado, jin in jang.

Marija Bergam, balkanska fatalka

Usodno žensko v seriji Sence nad Balkanom igra krhka in elegantna črnogorska lepotica Marija Bergam, ki je pravo nasprotje razvajene bogatašinje iz serije.

Novi stari swingerji

Legendarna zasedba New Swing Quartet je ob petdesetletnici napovedala vrnitev v klasični postavi: Dare Hering, Oto Pestner, Tomaž Kozlevčar in Marijan Petan.

+ še mnogo več preberite v zadnji številki!

Televizija

Intervju: Irena Shyama Hlebš

S. J.

Od Videospotnic prek turistike do športnega uredništva: svetlolaska, ki jo poznamo iz oddaje Na lepše, se je pred kratkim pridružila športni redakciji TVS.

Kdaj vas je zasvojila televizija?
Že v otroštvu se mi je televizija zdela magičen medij, ki pričara drug svet in omogoča izkušnje, kakršnih drugje ne moreš dobiti. Mislila sem, da kot novinar ali voditelj lahko preizkusiš stvari, ki jih v drugih poklicih ne moreš. Zanimiva služba. Kar se je kasneje izkazalo za delno resnično; malo drugače, kot je bilo v moji domišljiji, a ne daleč stran. Sicer pa sem se z delom na televiziji prvič srečala v srednji šoli, ko sem zaradi želje po novih izzivih začela z vodenjem v živo na takratni TV3.

Odkar ste na TV Slovenija, ste zamenjali kar nekaj uredništev. So bile to vaše želje?
Vse spremembe so prišle ob pravem času in so odražale moje želje. Ko sem bila v srednji šoli in na fakulteti, sem želela pokrivati glasbene vsebine. Poleg športa sem vedno spremljala glasbene kanale: MTV, VH1, Viva, Viva2 … Glasba je in je bila vedno pomemben del mojega življenja. Novosti, poslušanje novih albumov, to je bil moj veliki užitek. Veliko prijateljev je bilo glasbenikov, poznala sem njihov svet, z drugačnimi pogledi od veliko drugih ljudi in z drugačnim bioritmom, ki je ustrezal tudi meni. Uživala sem v koncertnem dogajanju. Zato je bilo takrat povabilo za vodenje Videospotnic res dobrodošlo. Uživala sem v tem delu, to je bila idealna, super »služba« za tisto obdobje.

Kako ste potem šli »na lepše«?
Odšla sem v Brazilijo, po vrnitvi v Slovenijo nekaj let pozneje pa mi je Drago Bulc ponudil sodelovanje v turistični oddaji. Odkrivanje turističnih biserov pri nas, spoznavanje raznolikosti Slovenije, bogate kulturno-etnološke dediščine, prepletene z zgodovinskimi dejstvi, in posledično podajanje prijetnih, pozitivnih vsebin mi je bilo pisano na kožo. Poletna potepanja, ki so se kasneje razvila v oddajo Na lepše, sem vodila in soustvarjala sedem let, tedensko sestavljala nove potepe po Sloveniji in na koncu prišla do zaključka, da sem oddaji dala vse, kar sem ji lahko, in je prišel čas za spremembo.

Zdaj ste pristali pri športu …
Šport spremljam od nekdaj in šport spremlja mene in zanimivo, da sem televizijsko pokrivala razne vsebine, le športa doslej ne. Saj sem poskušala v oddaje, pri katerih sem sodelovala, vnesti nekaj športnega, a je bilo drugače. Sicer pa verjamem, da se vse zgodi, ko je za to čas. In očitno je bil zdaj ravno pravšnji.

Celoten intervju preberite v novi številki revije Vklop!