Izšla je nova številka!

Intervju: Jure Sare Havliček

Doktor stomatologije in glasbeni producent, ki si ga v studiih podajajo Rick Springfield, Berlin, Simple Minds, Visage in druge ikone 80. let.

Ko se srečata alfa samec in alfa samica

Njune poti so se končno srečale. Čeprav trdita, da sta oba alfa samca in bi zato težko shajala skupaj, sta ustvarila pesem Poklič me ti. In se prav dobro ujela.

Tako je govoril Kanye

Zbor najboljših, najšokantnejših, najbizarnejših in najpronicljivejših izjav, ki jih je povedal nikoli dolgočasni Kanye West, menda bodoči predsednik ZDA.

+ še mnogo več preberite v zadnji številki!

Televizija

Golaž v 45 minutah? Ne, hvala!

L. P.

Vsestranski Gojmir Lešnjak - Gojc, igralec in žirant šova Znan obraz ima svoj glas ter kuhar v oddaji Čarokuhinja

Pred kratkim se je začela četrta sezona oddaje Znan obraz ima svoj glas, ki je hkrati tretja, v kateri imate vlogo žiranta. Se še spomnite, kakšen je bil vaš odziv, ko so vam ponudili to vlogo?
Najprej človek potrebuje nekaj časa, da razmisli, si ogleda oddaje in vidi, za kaj sploh gre. Že prej sem jih sicer spremljal, a ne skozi oči žiranta. Seveda sem se vprašal, ali sem sploh uspodobljen za takšno reč. Potem pa sem si rekel: glede na to, da je zraven Irena (Yebuah Tiran), strokovnjakinja na pevskem področju, bo že ona poskrbela, da bodo tekmovalci ustrezno ocenjeni, kar se tega tiče, midva s Tanjo (Ribič) pa bova pozorna na nastop, torej na igralski del. Sicer se zdaj prav tako vmešavava v pevski del, ker sva oba tudi pevca. Navsezadnje sem jaz svojo pot začel kot glasbenik, ne kot igralec.

Se lahko malce ustaviva pri vaših glasbenih začetkih?
Konec sedemdesetih sem bil član skupine Srp, ki je izvajala alternativno glasbo. Šele ko smo glasbeno opremljali diplomsko predstavo režiserja Vita Tauferja, sem se prvič srečal z igro – in se je začelo. (smeh)

Naj omeniva še Čarokuhinjo, ki prav tako začenja novo sezono. Je kuhinja že od nekdaj vaša strast?
Ja, moja nona Antonija je bila znana kuharica, tako da imam ljubezen do kuhinje očitno v genih. Ko kuham, se vedno potrudim in zaenkrat hrana ne ostaja na krožnikih. (smeh) Razen ko pretiravam s količino, a v tem primeru spravimo za naslednji dan.

Celoten intervju preberite v novi številki revije Vklop!

Gojmir Lešnjak se je tokrat posvetil ozaveščanju o sladkorni bolezni.

Promocijsko gradivo