Izšla je nova številka!

Vudu magija starih Kamnov

Vklop na koncertu: žilavi The Rolling Stones so v Avstriji pokazali, da niso več mladi, a hkrati, da (še vedno) niso za pokoj.

Intervju: Blaž Švab in Isaac Palma

Ljubljenci ženskih src, Modrijani in Isaac Palma, so skupaj ustvarili pesem Hočem le tebe in dokazali, da se harmonika in latino ritmi prav lepo dopolnjujejo.

Jurij Souček, legendarni pripovedovalec pravljic

»Svoje prvo branje na radiu sem izvajal, ko se je ta nahajal še na Cankarjevi ulici, nad pasažo Nebotičnika,« se spominja prepoznavni glas pravljic in risank.

+ še mnogo več preberite v zadnji številki!

Televizija

Zaljubljenca iz Reke ljubezni

B. P.

Kdo sta Lara Komar in Tadej Pišek, ki v seriji Reka ljubezni igrata osrednji par, romantično fotografinjo Ireno in mizarja ter gasilca Roka?

Tadej, ki je osem let mlajši od svoje soigralke, je odraščal v Ljubljani, Lara pa v Trstu. Nekaj let sta bila oba člana tržaškega gledališča, kjer je Tadej še danes, Lara pa se je pred tremi leti pridružila takrat novoustanovljenemu ansamblu v italijanskem gledališču Il Rossetti, s katerim večino časa potuje po Italiji z različnimi predstavami. Trenutno se pripravlja na novo turnejo s predstavo Kaffeehaus, v kateri bo upodobila mlado nevesto, pot pa jo bo ponesla v Genovo, Milano in Rim. A obljublja, da gre Irena z njo. V smehu pove: »Zdaj je Irena del mojega življenja in potuje z mano.«

Poti Lare in Tadeja so se torej križale že pred leti v tržaškem gledališču. »Z Laro sva se ravno zamenjala. Eno leto sva bila skupaj, tudi igrala sva skupaj, potem pa je šla ona v italijansko gledališče, jaz pa sem se lani ustalil v tržaškem,« pravi Tadej in pove še, da je vloga v seriji Reka ljubezni njegova prva, v kateri bo tako izpostavljen ...

Več o Lari in Tadeju najdete v novi številki revije Vklop!