Izšla je nova številka!

Slovenski orli

Po sanjskem Vikersundu še sanjska Planica?

Maja Založnik

Slovenka, ki je v oddaji The Voice osvojila Nemce!

Telenovele

Umakni se, Burak - prihaja Can.

+ še mnogo več preberite v zadnji številki!

PR

Brezskrbno na pot ali potep

revija Vklop

Uporabniki najbolj trepetajo pred izpraznjenostjo baterije in posledično (začasno) neuporabnostjo digitalnega pomočnika. (oglasno sporočilo)

V časih, ko je pametni telefon več kot le sredstvo za komuniciranje, saj je računalnik v malem, kompas in zemljevid hkrati, pa tudi digitalna denarnica, je zelo pomembno, da predvsem – deluje. Energijo za delovanje mu zagotavlja vgrajena baterija, katero pa vse bolj zmogljivi procesorji in veliki zasloni razkošnih ločljivosti ter požrešne aplikacije in raba mobilnega interneta vztrajno (in hitro) praznijo.

V pripravljenosti lahko čaka mesec dni

b98cec2a11517fb31e8a34ce7f97aea1.jpeg

Pametni telefon Zenfone 3 Max brez težav sledi uporabniku med še tako napornim delovnikom, na voljo pa mu je tudi v prostem času. Varčni telefoni so pogosto strojno »podhranjeni«, torej manj zmogljivi in posledično tudi manj požrešni. A Zenfone 3 Max je našel idealen kompromis. Štirijedrni procesor in 2 ali 3 GB delovnega pomnilnika (ter 16 oziroma 32 GB pomnilnika za hrambo podatkov) sta kos nalogam, ki jih telefonu zadajo tudi nekoliko zahtevnejši uporabniki. Zunanje mere določa 5,2-palčni zaobljen 2,5D IPS-zaslon, občutljiv na dotik, ki je vgrajen v kovinsko ohišje. Le 2,25 milimetra debel rob zaslona poskrbi za ugodno, kar 75-odstotno razmerje med velikostjo zaslona in ohišja. Nežno zaobljen hrbtni pokrov pa je dodatno zaslužen, da telefon naravno pristaja v roko. Na hrbtni strani je vgrajen še bralnik prstnih odtisov, ki ga odklene v delčku sekunde. A prava zvezda je seveda baterija. Kot rečeno, 4130 mAh zaloga energije v bateriji je tako razkošna, da lahko s telefonom prek priloženega kabla napolnite tudi druge, pretežno mobilne naprave. V varčnem načinu »super saving«, ki zna izkoristiti vsako energijsko celico do konca, Zenfone 3 Max pokaže še dodatno odliko – če ta super varčni način vklopite šele takrat, ko ima telefon le deset odstotkov zmogljivosti baterije, bo v pripravljenosti še vedno ostal kar 36 ur.

Najboljšo novico smo prihranili za konec – Zenfone 3 Max kljub nadpovprečni kondiciji ne nosi nalepke z nadpovprečno ceno. V prosti prodaji pri domačih trgovcih z mobilnimi telefoni in v spletnih trgovinah boste zanj odšteli le malenkost več kot 200 evrov.

Potrebujete večji zaslon, tablico in prenosnik hkrati?

030d62ed9c4d0c3eaf06c841f91d608c.jpeg

ASUS ima za vas tudi hibridni računalnik 2-v-1 Zenbook Flip UX360, ki prepriča tako ob poslovni kot domači rabi. ASUS Zenbook Flip UX360 je lahko vitek ultra prenosni računalnik ali elegantna tablica. Debel je namreč le 13,9 milimetra in tehta 1,3 kilograma, ob tem pa lahko odličen 13,3-palčni IPS-zaslon prikazuje sliko v ločljivosti 3200 x 1800 pik. Za piko na i poskrbita povsem neslišno delovanje in izjemna avtonomija baterije, ki zagotavlja kar do dvanajst ur neprekinjenega dela ali zabave. Ohišje je izdelano iz trpežnega in do sijaja brušenega aluminija, inovativni tečaji zaslona pa omogočajo njegov takojšnji 360-stopinjski zasuk in preobrazbo prenosnika v tablico, ob preklopu v tablični način pa se tipkovnica in sledilna ploščica samodejno izključita. Inženirji so ponosni tudi na vzdržljivost svoje rešitve – tečaji so testirani za vsaj 20.000 ponovitev gibov zapiranja in odpiranja.

Zenbook Flip je zasnovan za mobilni življenjski slog. Po zaslugi energetsko učinkovitega procesorja Intel Core M in litij-polimerske baterije velike zmogljivosti UX360 zdrži brez vmesnega polnjenja do dvanajst ur. Poglavje zase je odličen, na dotik občutljiv zaslon, ki sliko prikazuje v ločljivosti 1920 x 1080 ali 3200 x 1800 pik. V obeh primerih gre za zaslon z matriko IPS, ki poskrbi, da so prikazane barve žive in zelo natančne, slika pa dobro vidna z vseh zornih kotov. Visoka svetilnost zaslona (350 cd/m2) pa zagotavlja udobno rabo naprave tudi na prostem.

ASUS Zenbook Flip UX360 je po priporočeni ceni od 849,99 evra dalje (z vključenim DDV) na prodaj pri vseh večjih spletnih in lokalnih trgovcih s potrošniško elektroniko.

ZF3_max_intro.jpg