Izšla je nova številka!

Intervju: Janez Hočevar - Rifle in Lado Bizovičar

Stari foter in Foter skupaj v Čakalnici, »smrtno resni komediji za dva zvezdnika, ki nikakor ne počivata v miru«. Rifle in Lado, jin in jang.

Marija Bergam, balkanska fatalka

Usodno žensko v seriji Sence nad Balkanom igra krhka in elegantna črnogorska lepotica Marija Bergam, ki je pravo nasprotje razvajene bogatašinje iz serije.

Novi stari swingerji

Legendarna zasedba New Swing Quartet je ob petdesetletnici napovedala vrnitev v klasični postavi: Dare Hering, Oto Pestner, Tomaž Kozlevčar in Marijan Petan.

+ še mnogo več preberite v zadnji številki!

PR

Barvna rapsodija na in ob zaslonu

PR

Philipsovi televizorji so edini, ki imajo za zaslonom vgrajene sijalke.

Dokazano je, da nežna osvetlitev za televizorjem blagodejno vpliva na oči, saj se te manj naprezajo, obenem pa gledano doživimo še bolj poglobljeno.

Osvetlitev Ambilight je na voljo v treh oblikah. Osnovna je dvostranska osvetlitev, pri kateri ima televizor, na primer model 6501, barvne sijalke nanizane po levem in desnem robu za zaslonom. Osvetljuje na levo in desno ter je tako primeren za manjše ter srednje velike prostore. Korak naprej sta tri- ali štiristranska osvetlitev. Pri prvi so sijalke še za gornjim robom zaslona, pri drugi pa povsod okoli njega, kar pride najbolj do izraza, če je televizor obešen na steno. Možnih je več nastavitev, vendar najboljši učinek dosežemo s prilagajanjem barv sijalk sliki na zaslonu, s čimer se ta navidezno širi na okoliško steno.

Aktualni televizorji Philips srednjega cenovnega razreda se ponašajo tudi s kakovostjo prikazane slike, kar se kaže v sliki z globljo črno, izrazitejšimi belimi odtenki, živahnostjo barv in naravnimi kožnimi odtenki. Omeniti velja tudi način lokalne zatemnitve (micro dimming pro), ki prilagaja kontrast slike osvetlitvi prostora. Tudi hitri prehodi, ki so bili še nedolgo nazaj težava vseh televizorjev razločljivosti 4K, so dovolj gladki za nemoteno spremljanje športnih prenosov in drugih hitro premikajočih se kadrov. Skupaj z osvetlitvijo Ambilight pa to gledalcu pričara dobro izkušnjo – ne glede na to, kaj je trenutno na sporedu!