Izšla je nova številka!

Intervju: Janez Hočevar - Rifle in Lado Bizovičar

Stari foter in Foter skupaj v Čakalnici, »smrtno resni komediji za dva zvezdnika, ki nikakor ne počivata v miru«. Rifle in Lado, jin in jang.

Marija Bergam, balkanska fatalka

Usodno žensko v seriji Sence nad Balkanom igra krhka in elegantna črnogorska lepotica Marija Bergam, ki je pravo nasprotje razvajene bogatašinje iz serije.

Novi stari swingerji

Legendarna zasedba New Swing Quartet je ob petdesetletnici napovedala vrnitev v klasični postavi: Dare Hering, Oto Pestner, Tomaž Kozlevčar in Marijan Petan.

+ še mnogo več preberite v zadnji številki!

PR

Vse je veliko preprosteje

PR

Televizorji Philips so bili eni prvih, ki so vključevali sistem Android, odločitev zanj pa se je izkazala za pravilno.

Tako so z njim opremljeni tudi modeli cenovno dostopne družine 6000, zmogljiv procesor s štirimi jedri pa zagotavlja delovanje brez zatikanj.

Ker imamo vsaj en pametni telefon in morda še tablico, na katerih je zelo verjetno sistem Android, izmenjava vsebin med napravami z enakim sistemom povzroča manj sivih las. A tu je še ena pomembna prednost Androida. Pametne funkcije televizorjev so bile ločene od običajnega namena televizorja – prikaza televizijskih programov. Android pa je zdaj osrednji sistem televizorja in vse možnosti, tudi nastavitve televizorja, so združene na enem mestu. Tako je upravljanje z njim preprosteje, hkrati pa sistem »gledalcu« odpre vrata tudi v svet aplikacij in različnih vsebin z interneta. Med njimi je možnost igranja kakovostnih iger na zaslonu televizorja, ki se jih bodo nekateri le s težavo branili.

Sicer pa se na primer model 6501 z več možnostmi različnih velikosti zaslona ponaša tudi z razločljivostjo 4K, ki razveseli naročnike storitve pretočnega videa Netflix, kakor tudi z igro svetlobe, ki jo zagotovi dvostranska Philipsova edinstvena osvetlitev Ambilight. Ker pa je kljub temu večina vsebin še nižje razločljivosti, je opremljen tudi s tehnologijami, ki te izboljšajo na 4K, odlikuje pa ga še kakovosten zvok (DTS Premium Sound). Več podatkov najdete tukaj!