Izšla je nova številka!

Zlati globusi

Velika zmaga filma Bohemian Rhapsody,

Barbara Cerar

Kriminalistka s posebnimi prijemi.

Anja Rupel

Dogajale so se stvari, ki niso za javnost.

+ še mnogo več preberite v zadnji številki!

Glasba

Ekscentrični Peter Pan

M. I.

Michael Jackson, samooklicani kralj popa, ki je živel kot kralj, bi slavil 60 let, neverjetne zgodbe o njem pa še naprej burijo domišljijo javnosti.

Samooklicani kralj popa je živel kot kralj, domovanje na ranču Neverland je spremenil v sanjski zabaviščni park in med sojenji zaradi domnevne zlorabe mladoletnih fantov padel v depresijo, iz katere se je razvila dolgoletna odvisnost od zdravil. Ko je leta 2009 nepričakovano umrl malce pred serijo vrnitvenih koncertov, se je na bančnem računu izvlekel iz rdečih številk, za sabo pa je pustil bogat arhiv neobjavljenih posnetkov in neverjetnih zgodb – in legenda o ekscentričnem Petru Panu je lahko živela naprej.

REKORDNI ZASLUŽKAR MED POKOJNIKI
Podobno kot Prince naj bi Jackson v arhivih hranil stotine ur neobjavljenih skladb, a posthumno sta izšla le dva nova albuma, Michael (2010) in Xscape (2014), dve razširjeni izdaji albumov Thriller in Bad ter nekaj kompilacij uspešnic. Počasnemu ritmu izdaj je botroval strah pred zasičenostjo trga, a potrebe po hitenju ni: Jackson je največji pokojni zaslužkar v zabavljaškem poslu. Njegovo ime je po smrti ustvarilo skoraj 2 milijardi dolarjev prihodkov za upravljalce njegove zapuščine (tri otroke in poslovne partnerje), z rekordom v letu 2016, ko je po poročanju Forbesa prihodek znašal kar 825 milijonov dolarjev.

Celoten članek preberite v novi številki revije Vklop!

Michael Jackson

dok. Vklopa