Izšla je nova številka!

Slovenski orli

Po sanjskem Vikersundu še sanjska Planica?

Maja Založnik

Slovenka, ki je v oddaji The Voice osvojila Nemce!

Telenovele

Umakni se, Burak - prihaja Can.

+ še mnogo več preberite v zadnji številki!

Glasba

Za vedno zapisana glasbi

L. P.

Alenka Godec je 30 let kariere obeležila s pesmijo Zvezda, z nami pa poklepetala o največjih iskricah na glasbeni poti, ki ji še danes rišejo nasmeh na obraz.

Na glasbeno sceno ste stopili s 23 leti, sprva kot del skupine, nato kot solistka. Kdo vas je usmerjal, od koga ste se največ naučili?
Kot mladenka sem poslušala veliko glasbe, tudi očeta v skupini, kjer sem lahko spremljala vaje in nastajanje glasbe. Prepevala sem v zborih in doma ter kot dokaj zrelo dekle prišla v pevsko šolo Nade Žgur. Učila sem se neprestano in se še zdaj. V osnovi pa sem pravzaprav samouk in stavim na svoja ušesa ter prirojeni občutek za glasbo in interpretacijo.

30 let kariere obeležujete s skladbo Zvezda. Od kod zamisel za naslov? Kdaj se vi počutite kot zvezda (ne nujno v kariernem smislu, lahko tudi zasebno)?
Glasbo za Zvezdo je napisal Jani Hace, besedilo pa Barbara Pešut. Prav ona je v Janijevi melodiji našla zvezdo, v kateri lahko vsak od nas prepozna svojo. Nekatere so tu med nami, nekatere tam zgoraj. Besedilo je zelo čustveno in skupaj z melodijo ter priredbo pesmi ustvari zame popolno celoto. Ne vem, ali se ravno počutim kot zvezda, a zelo lepo se počutim vedno, ko v ljudeh prebudim lepe občutke, pa naj bo z glasbo, prijazno besedo, nasmehom ali objemom.

Celoten intervju najdete v novi številki revije Vklop!

Alenka Godec

Ivan Blisnetzov