Izšla je nova številka!

Prihaja nova sezona Kmetije

Nova kmetija bo čisto nekaj drugega, kot smo bili vajeni do sedaj: namesto življenja v pomanjkanju tekmovalce tokrat čaka luksuz, od traktorja do stranišča.

Intervju: Rade Šerbedžija

»Mislil sem, da bom učitelj književnosti,« pravi Rade Šerbedžija, igralec, glasbenik in pesnik, ki se ne vede kot zvezda, čeprav to je - celo hollywoodska!

Madonna za vse čase

Dan po Marijinem vnebovzetju bo Madonna Louise Ciccone upihnila 60 svečk. Pop zvezdnica, ikona oblačenja in slačenja, provokatorka, trendsetterka ...

+ še mnogo več preberite v zadnji številki!

Glasba

Zaznamovan za vse življenje

T. P.

Za Miranom Rudanom je naporen december, zdaj z ženo Anito in sinovoma načrtuje počitnice, da bodo vsaj nekaj časa skupaj. Pevec namreč z njimi ne živi ves čas.

»Anita živi z otrokoma v Slovenski Bistrici. Tam ima starše. Je namreč edinka; njen brat je umrl v podobni prometni nesreči, kot sem jo imel jaz, dve leti pred menoj. Sam sem v Slovenski Bistrici, kolikor sem le lahko. Zaradi dela sem namreč zelo 'leteč' in včasih me vožnja utrudi. Poleg tega imam v Krškem 86-letno mamo, jaz pa sem edinček, tako da imam tudi tam obveznosti. Vedno smo vsaj v enem delu tedna skupaj, a bomo morali to počasi nekako urediti. Že delamo na tem. Zdaj je težje, ker je starejši v šoli, prej pa smo bili pač skupaj na različnih koncih,« nam je povedal Miran.

Anito je Rudan spoznal pred desetimi leti, ko je med študijem na ekonomski fakulteti v domači Slovenski Bistrici pomagala v piceriji njegovega prijatelja. »Že na prvi pogled sva si bila všeč. Vsakič, ko smo bili skupaj, me je s čim presenetila. Res je neverjetna. Za vse, kar sem mislil, da je nemogoče narediti, je ona naredila takoj,« svoje 21 let mlajše žene ni mogel prehvaliti Rudan. Zelo ponosen je tudi na svoje tri sinove.

Celoten članek najdete v novi številki revije Vklop!