Izšla je nova številka!

Folklorist Klemen Janežič

Kmalu bo minilo eno leto, odkar se je končala serija Usodno vino, in Klemen Janežič zdaj živi malo bolj odmaknjeno od oči javnosti – ne pa tudi bolj umirjeno.

Med njima je bila prava kemija

Tadej Golob je napisal biografijo naše legendarne igralke Milene Zupančič. V Vklopu podarjamo tri izvode najbolj pričakovane knjige Kot bi Luna padla na Zemljo.

Butalci pojejo

Aljaž Bastič snema prvi izvirni slovenski televizijski muzikal s sami znanimi igralskimi imeni, od Gojca, Tanje Ribič, Jurija Drevenška do Jureta Ivanušiča.

+ še mnogo več preberite v zadnji številki!

Glasba

Zaznamovan za vse življenje

T. P.

Za Miranom Rudanom je naporen december, zdaj z ženo Anito in sinovoma načrtuje počitnice, da bodo vsaj nekaj časa skupaj. Pevec namreč z njimi ne živi ves čas.

»Anita živi z otrokoma v Slovenski Bistrici. Tam ima starše. Je namreč edinka; njen brat je umrl v podobni prometni nesreči, kot sem jo imel jaz, dve leti pred menoj. Sam sem v Slovenski Bistrici, kolikor sem le lahko. Zaradi dela sem namreč zelo 'leteč' in včasih me vožnja utrudi. Poleg tega imam v Krškem 86-letno mamo, jaz pa sem edinček, tako da imam tudi tam obveznosti. Vedno smo vsaj v enem delu tedna skupaj, a bomo morali to počasi nekako urediti. Že delamo na tem. Zdaj je težje, ker je starejši v šoli, prej pa smo bili pač skupaj na različnih koncih,« nam je povedal Miran.

Anito je Rudan spoznal pred desetimi leti, ko je med študijem na ekonomski fakulteti v domači Slovenski Bistrici pomagala v piceriji njegovega prijatelja. »Že na prvi pogled sva si bila všeč. Vsakič, ko smo bili skupaj, me je s čim presenetila. Res je neverjetna. Za vse, kar sem mislil, da je nemogoče narediti, je ona naredila takoj,« svoje 21 let mlajše žene ni mogel prehvaliti Rudan. Zelo ponosen je tudi na svoje tri sinove.

Celoten članek najdete v novi številki revije Vklop!