Izšla je nova številka!

Intervju: Janez Hočevar - Rifle in Lado Bizovičar

Stari foter in Foter skupaj v Čakalnici, »smrtno resni komediji za dva zvezdnika, ki nikakor ne počivata v miru«. Rifle in Lado, jin in jang.

Marija Bergam, balkanska fatalka

Usodno žensko v seriji Sence nad Balkanom igra krhka in elegantna črnogorska lepotica Marija Bergam, ki je pravo nasprotje razvajene bogatašinje iz serije.

Novi stari swingerji

Legendarna zasedba New Swing Quartet je ob petdesetletnici napovedala vrnitev v klasični postavi: Dare Hering, Oto Pestner, Tomaž Kozlevčar in Marijan Petan.

+ še mnogo več preberite v zadnji številki!

Glasba

Ukročena trmoglavka

C. R.

Od zadetnice in eksperimentov do spolirane country podobe: Miley Cyrus, nekdanja najstniška zvezdnica Hannah Montana, se je podala v country vode.

Ko zvezdniki, katerih kariera se je začela v umetno sestavljenih pop zasedbah, Disneyjevih projektih, izborih talentov in kar je še generičnih medijskih pogruntavščin, krmarijo med raznolikimi glasbenimi slogi, je to običajno pri kritikih sprejeto z odobravanjem; radi pohvalijo, da se zvezdniki ne bojijo glasbenega raziskovanja ali da so se po koncu prelomnega projekta pogumno odločili najti svoj pravi izraz. Pri Miley Cyrus to ne velja – vsaj takrat ne, ko zavije v country vode.

Amerika ljubi country, Miley so vzgajali v »glasbeno tradicionalni« družini, njen oče je country zvezdnik Billy Ray Cyrus, njena botra pa Dolly Parton, pevka in avtorica več country hitov, kot jih verjetno sama zna našteti. Zato premik h countryju pravzaprav pomeni korak nazaj h koreninam, a se je kljub temu treba precej potruditi, če želiš najti pozitivno kritiko njene nove plošče Younger Now; povečini prejema medle ocene, celo ostre kritike.

Celoten članek preberite v novi številki revije Vklop!