Izšla je nova številka!

Intervju: Jure Sare Havliček

Doktor stomatologije in glasbeni producent, ki si ga v studiih podajajo Rick Springfield, Berlin, Simple Minds, Visage in druge ikone 80. let.

Ko se srečata alfa samec in alfa samica

Njune poti so se končno srečale. Čeprav trdita, da sta oba alfa samca in bi zato težko shajala skupaj, sta ustvarila pesem Poklič me ti. In se prav dobro ujela.

Tako je govoril Kanye

Zbor najboljših, najšokantnejših, najbizarnejših in najpronicljivejših izjav, ki jih je povedal nikoli dolgočasni Kanye West, menda bodoči predsednik ZDA.

+ še mnogo več preberite v zadnji številki!

Glasba

Ukročena trmoglavka

C. R.

Od zadetnice in eksperimentov do spolirane country podobe: Miley Cyrus, nekdanja najstniška zvezdnica Hannah Montana, se je podala v country vode.

Ko zvezdniki, katerih kariera se je začela v umetno sestavljenih pop zasedbah, Disneyjevih projektih, izborih talentov in kar je še generičnih medijskih pogruntavščin, krmarijo med raznolikimi glasbenimi slogi, je to običajno pri kritikih sprejeto z odobravanjem; radi pohvalijo, da se zvezdniki ne bojijo glasbenega raziskovanja ali da so se po koncu prelomnega projekta pogumno odločili najti svoj pravi izraz. Pri Miley Cyrus to ne velja – vsaj takrat ne, ko zavije v country vode.

Amerika ljubi country, Miley so vzgajali v »glasbeno tradicionalni« družini, njen oče je country zvezdnik Billy Ray Cyrus, njena botra pa Dolly Parton, pevka in avtorica več country hitov, kot jih verjetno sama zna našteti. Zato premik h countryju pravzaprav pomeni korak nazaj h koreninam, a se je kljub temu treba precej potruditi, če želiš najti pozitivno kritiko njene nove plošče Younger Now; povečini prejema medle ocene, celo ostre kritike.

Celoten članek preberite v novi številki revije Vklop!