Izšla je nova številka!

Rowan Atkinson: Mr. Bean je sebičen pankrt!

Johnny English, najbolj neroden agent njenega veličanstva se je vrnil iz pokoja.

Milena, počivaj v miru

Kultni jugoslovanski igralki v spomin.

Boštjan Romih mesec dni tulil od bolečine

Boštjan Romih vodi oddajo Ambienti na TV Slovenija.

+ še mnogo več preberite v zadnji številki!

Glasba

Ukročena trmoglavka

C. R.

Od zadetnice in eksperimentov do spolirane country podobe: Miley Cyrus, nekdanja najstniška zvezdnica Hannah Montana, se je podala v country vode.

Ko zvezdniki, katerih kariera se je začela v umetno sestavljenih pop zasedbah, Disneyjevih projektih, izborih talentov in kar je še generičnih medijskih pogruntavščin, krmarijo med raznolikimi glasbenimi slogi, je to običajno pri kritikih sprejeto z odobravanjem; radi pohvalijo, da se zvezdniki ne bojijo glasbenega raziskovanja ali da so se po koncu prelomnega projekta pogumno odločili najti svoj pravi izraz. Pri Miley Cyrus to ne velja – vsaj takrat ne, ko zavije v country vode.

Amerika ljubi country, Miley so vzgajali v »glasbeno tradicionalni« družini, njen oče je country zvezdnik Billy Ray Cyrus, njena botra pa Dolly Parton, pevka in avtorica več country hitov, kot jih verjetno sama zna našteti. Zato premik h countryju pravzaprav pomeni korak nazaj h koreninam, a se je kljub temu treba precej potruditi, če želiš najti pozitivno kritiko njene nove plošče Younger Now; povečini prejema medle ocene, celo ostre kritike.

Celoten članek preberite v novi številki revije Vklop!