Izšla je nova številka!

Dobitnica žarometa za medijsko legendo

Elda Viler, velika glasbena diva, ena zadnjih predstavnic zlate dobe slovenske glasbe, je prepričana, da so slovensko popevko uničili rockerji.

Žarometi 2017 so podeljeni!

Reportaža: voditeljski pari so bili osvežujoči, Linhartova dvorana nabito polna, žarometi podeljeni najboljšim, zgodil pa se je tudi manjši izgred.

Eksplozija superjunakov

Maščevalci tudi v tretjem filmu rešujejo svet pred uničenjem. Tokrat mu grozi Thanos, ki je tako mogočen, da se jim morajo pridružiti še varuhi galaksije.

+ še mnogo več preberite v zadnji številki!

Glasba

Ukročena trmoglavka

C. R.

Od zadetnice in eksperimentov do spolirane country podobe: Miley Cyrus, nekdanja najstniška zvezdnica Hannah Montana, se je podala v country vode.

Ko zvezdniki, katerih kariera se je začela v umetno sestavljenih pop zasedbah, Disneyjevih projektih, izborih talentov in kar je še generičnih medijskih pogruntavščin, krmarijo med raznolikimi glasbenimi slogi, je to običajno pri kritikih sprejeto z odobravanjem; radi pohvalijo, da se zvezdniki ne bojijo glasbenega raziskovanja ali da so se po koncu prelomnega projekta pogumno odločili najti svoj pravi izraz. Pri Miley Cyrus to ne velja – vsaj takrat ne, ko zavije v country vode.

Amerika ljubi country, Miley so vzgajali v »glasbeno tradicionalni« družini, njen oče je country zvezdnik Billy Ray Cyrus, njena botra pa Dolly Parton, pevka in avtorica več country hitov, kot jih verjetno sama zna našteti. Zato premik h countryju pravzaprav pomeni korak nazaj h koreninam, a se je kljub temu treba precej potruditi, če želiš najti pozitivno kritiko njene nove plošče Younger Now; povečini prejema medle ocene, celo ostre kritike.

Celoten članek preberite v novi številki revije Vklop!