Izšla je nova številka!

Intervju: Iztok Mlakar

Ob izidu albuma Porkaeva smo z igralcem, pevcem in unikatnim pesnikom pokramljali o ljubezni, smehu in življenju v krajih, kjer se smreke umikajo borovcem.

Slovo od Štorije

Po 6. sezonah se je poslovila priljubljena slovenska serija Ena žlahtna štorija, postavljena v Goriška brda. Spomnili smo se, kako se je vse skupaj začelo ...

ZOISG: neponovljivo in nepozabno doživetje

Pred finalno oddajo Znan obraz ima svoj glas smo še enkrat zaslišali vseh osem tekmovalcev, ki nas vsak teden znova presenetijo z neverjetnimi preobrazbami,

+ še mnogo več preberite v zadnji številki!

Glasba

EKSKLUZIVNI intervju: Erasure

G. B.

Robbie Williams mora imeti med nogami res veliko premoženje, da je na turnejo vzel legendarni dvojec Erasure! Govorili smo z Andyjem Bellom in Vinceom Clarkom.

Z albumom v več formatih Always: The Very Best of Erasure sta pred dobrim letom in pol obeležila okroglih trideset let »življenja« dueta Erasure. Se vama je tolikšna obstojnost zdela mogoča, ko sta projekt zagnala?
Vince: Po pravici povedano – ne! V tistem času sva se izključno prebijala iz tedna v teden in se prepustila naključjem. Po občasnih klubskih nastopih ali snemanjih prek vikenda je bilo vprašanje, ali bova v ponedeljek sploh še skupaj.
Andy: Laže, takoj me je prisilil, da sem podpisal 30-letno pogodbo z njim, in sedaj sva tukaj.

Sta začutila potrebo, da vajina sporočila/opozorila zasliši karseda veliko ljudi, in zato nastopata skupaj z mojstrom ceremonije ter magnetom za široke množice Robbiejem Williamsom?
Vince: Ne, to nikakor ni razlog! Turneja z Robbiejem je bila za naju le velika priložnost, da nastopiva pred ogromno množico ljudi in na prizoriščih, kjer nisva igrala že leta in leta …
Andy: … ali kadarkoli! Najbolj zanimivo je, da ko si enkrat v glasbenih vodah, misliš, da tvoji poslušalci delijo tvoje ideje s teboj, da imajo enaka politična prepričanja. Šele potem, ko začneš spremljati družbena omrežja, spoznaš, da ni tako! Veliko tvojih oboževalcev po glasbeni plati je tvojih nasprotnikov po političnih prepričanjih. Torej nikakor ne drži, da glasbenik lahko manipulira s svojimi oboževalci.

Erasure sem vedno videl kot klubski band. Kako se počutita z Robbiejem Williamsom na velikih odrih, stadionih in letališčih, še zlasti če igrata bolj minimalistično strukturirane pesmi z aktualnega albuma?
Andy: Sprva se je bilo težko navaditi. Počutil sem se kot lutka, ki pride iz zaboja in čaka, da se čim prej vrne vanj. A sčasoma se navadiš. Malce opazujem Robbieja, da vidim, kako mu uspeva dve uri držati poslušalce na trnih. Precej več kilometrine od njega imam, a se še vedno učim.
Vince: Za potrebe turneje z Robbiejem sva program prilagodila tako, da je plesen, vesel. Naslednje leto, ko bova nosilca turneje, bova dejansko predstavila nedavno izdani album, temu pa prilagodila oder, vzdušje v dvorani in osvetljavo, da bo ustrezala skladbam z World Be Gone.

Celoten intervju preberite v novi številki revije Vklop!