Izšla je nova številka!

Intervju: Janez Hočevar - Rifle in Lado Bizovičar

Stari foter in Foter skupaj v Čakalnici, »smrtno resni komediji za dva zvezdnika, ki nikakor ne počivata v miru«. Rifle in Lado, jin in jang.

Marija Bergam, balkanska fatalka

Usodno žensko v seriji Sence nad Balkanom igra krhka in elegantna črnogorska lepotica Marija Bergam, ki je pravo nasprotje razvajene bogatašinje iz serije.

Novi stari swingerji

Legendarna zasedba New Swing Quartet je ob petdesetletnici napovedala vrnitev v klasični postavi: Dare Hering, Oto Pestner, Tomaž Kozlevčar in Marijan Petan.

+ še mnogo več preberite v zadnji številki!

Film

Domen Valič je naučil govoriti bika

M.V.

O takšnem in drugačnem govedu smo se pogovarjali z Domnom Valičem, ki je v slovenščino sinhroniziral risanko Bikec Ferdinand. "Bike srečujem zgolj v prometu."

Čeprav je orjaški, ni prav nič nevaren – najraje voha cvetlice. Pravzaprav podivja samo, ko ga piči čebela, a žal ga ravno takrat opazijo bikoborci in izberejo za bikoborbe. Tako se bikec Ferdinand znajde v areni v Madridu. S pomočjo novih živalskih prijateljev naredi načrt za pobeg, saj si obupno želi vrniti se nazaj domov k svoji človeški prijateljici in med dišeče travnike.

Risanka Bikec Ferdinand prihaja iz studiev Blue Sky in 20th Century Fox Animation (Rio, Ledena doba), nastala pa je na podlagi znamenite istoimenske pravljice Munroja Leafa. V izvirniku glas miroljubnemu bikcu posoja John Cena, v naših kinih pa vsi junaki govorijo slovensko. O takšnem in drugačnem govedu smo se pogovarjali z Domnom Valičem, ki je bikca Ferdinanda »naučil« govoriti slovensko.

Ste že prej poznali pravljico o bikcu Ferdinandu? Imate kakšne posebne spomine nanjo?
Pravljice ne, besedno zvezo sem poznal, vendar nisem vedel, za kaj in koga pravzaprav gre. Poznal sem risanko o bikcu še iz časov svojega Živ Žava; mislim, da je bila to neka različica Bikca Ferdinanda.

Celoten članek najdete v novi številki revije Vklop!