Izšla je nova številka!

Intervju: Jure Sare Havliček

Doktor stomatologije in glasbeni producent, ki si ga v studiih podajajo Rick Springfield, Berlin, Simple Minds, Visage in druge ikone 80. let.

Ko se srečata alfa samec in alfa samica

Njune poti so se končno srečale. Čeprav trdita, da sta oba alfa samca in bi zato težko shajala skupaj, sta ustvarila pesem Poklič me ti. In se prav dobro ujela.

Tako je govoril Kanye

Zbor najboljših, najšokantnejših, najbizarnejših in najpronicljivejših izjav, ki jih je povedal nikoli dolgočasni Kanye West, menda bodoči predsednik ZDA.

+ še mnogo več preberite v zadnji številki!

Film

Martin Krpan za nove generacije

S. J.

Letos praznujemo sto let od izida prve slovenske slikanice – Levstikovega Martina Krpana. Ta je zdaj zaživel še v risanki, z glasom Sebastiana Cavazze.

Zabavni in poučni animirani film o Martinu Krpanu, ki je odprl letošnjo Animateko, je ustvarila Strup produkcija z režiserjem Nejcem Sajetom na čelu. Martina Krpana, ki mu je posodil glas Sebastian Cavazza, in druge junake pa je narisal NATANesku. Projekt so ustvarjali kar štiri leta, zdaj pa je končno na ogled vsem otrokom, ki bodo tako doživeli Krpana na nov način.

»V Mariborski drami smo leta 2013 postavili predstavo Martin Krpan v režiji Janeza Burgerja. To je bila podlaga za risanko. Martin Krpan je super zgodba in vsi avtorji smo veseli, da smo imeli priložnost oživiti slovenskega junaka,« pravi Nejc Saje, ki je takoj vedel, da bo treba zgodbo malo prilagoditi, pri tem pa so želeli ohraniti čim več Levstikovega. »Že na začetku je bilo jasno, da je Levstikov jezik zelo sočen in da ga ni treba spreminjati. Morali smo ga le malo skrajšati, da smo dobili primerno dolžino, vendar smo se trudili ohraniti vse karakteristike originalne zgodbe.«

Glasove za risanko o slovenskem super heroju so poleg Cavazze posodili še Jernej Kuntner (Cesar), Primož Pirnat (Brdavs), Katja Šoltes (Cesarica), Jaka Ivanc (minister Gregor), Klemen Klemen in drugi.

Celoten članek najdete v novi številki revije Vklop!