Izšla je nova številka!

Dobitnica žarometa za medijsko legendo

Elda Viler, velika glasbena diva, ena zadnjih predstavnic zlate dobe slovenske glasbe, je prepričana, da so slovensko popevko uničili rockerji.

Žarometi 2017 so podeljeni!

Reportaža: voditeljski pari so bili osvežujoči, Linhartova dvorana nabito polna, žarometi podeljeni najboljšim, zgodil pa se je tudi manjši izgred.

Eksplozija superjunakov

Maščevalci tudi v tretjem filmu rešujejo svet pred uničenjem. Tokrat mu grozi Thanos, ki je tako mogočen, da se jim morajo pridružiti še varuhi galaksije.

+ še mnogo več preberite v zadnji številki!

Film

Nostalgija in kri(ki) na tirih

M.V.

Novo filmsko verzijo kriminalke Agathe Christie Umor na Orient ekspresu predstavlja režiser Kenneth Branagh, ki je prevzel tudi vlogo detektiva Hercula Poirota.

Roman Agathe Christie, v kateri briljantni belgijski detektiv Hercule Poirot na vlaku, ki je obtičal v snežnem metežu pri naših sosedih v Vinkovcih, raziskuje, kateri od dvanajstih ekscentričnih potnikov je umoril ameriškega poslovneža, je prvič izšel leta 1934 in še danes velja za eno najbolj priljubljenih kriminalk.

V novi filmski verziji detektiva Poirota upodablja Kenneth Branagh. »Čeprav je Poirot povezan z nasilnimi zločini, kar seveda pušča določene posledice, se ob vsaki priložnosti oddalji od tega in uživa v malih stvareh, kot so košček izvrstne torte ali potovanja. Zdi se mi, da bi bil strašansko vesel, če mu nikoli več ne bi bilo treba raziskovati zločinov,« meni Kenneth in prizna, da mu, kar se »malih sivih celic« tiče, sam ni prav nič podoben. »Nikoli ne ugotovim, kdo je morilec.«

K filmu je pritegnil šopek prominentnih kolegov. »Igralce sem izbiral po korakih, enega po enega. Začel sem z izbiro ostarele kneginje – vedel sem, da v tej vlogi hočem Judi Dench. In potem sem se vprašal, kdo bi si lahko delil zaslon s njo, ter prišel do Olivie Colman. In tako naprej vse do zadnjega igralca.« Olivia igra kneginjino spremljevalko Hildegarde, v središču zgodbe je umorjeni poslovnež, ki ga upodablja Johnny Depp, tu so še Michelle Pfeiffer kot zvedava vdova, Penelope Cruz kot molčeča misijonarka, Williem Dafoe kot profesor, Josh Gad kot tajnik umorjenega …

Celoten članek najdete v novi številki revije Vklop!