Izšla je nova številka!

Intervju: Jure Sare Havliček

Doktor stomatologije in glasbeni producent, ki si ga v studiih podajajo Rick Springfield, Berlin, Simple Minds, Visage in druge ikone 80. let.

Ko se srečata alfa samec in alfa samica

Njune poti so se končno srečale. Čeprav trdita, da sta oba alfa samca in bi zato težko shajala skupaj, sta ustvarila pesem Poklič me ti. In se prav dobro ujela.

Tako je govoril Kanye

Zbor najboljših, najšokantnejših, najbizarnejših in najpronicljivejših izjav, ki jih je povedal nikoli dolgočasni Kanye West, menda bodoči predsednik ZDA.

+ še mnogo več preberite v zadnji številki!

Film

Nostalgija in kri(ki) na tirih

M.V.

Novo filmsko verzijo kriminalke Agathe Christie Umor na Orient ekspresu predstavlja režiser Kenneth Branagh, ki je prevzel tudi vlogo detektiva Hercula Poirota.

Roman Agathe Christie, v kateri briljantni belgijski detektiv Hercule Poirot na vlaku, ki je obtičal v snežnem metežu pri naših sosedih v Vinkovcih, raziskuje, kateri od dvanajstih ekscentričnih potnikov je umoril ameriškega poslovneža, je prvič izšel leta 1934 in še danes velja za eno najbolj priljubljenih kriminalk.

V novi filmski verziji detektiva Poirota upodablja Kenneth Branagh. »Čeprav je Poirot povezan z nasilnimi zločini, kar seveda pušča določene posledice, se ob vsaki priložnosti oddalji od tega in uživa v malih stvareh, kot so košček izvrstne torte ali potovanja. Zdi se mi, da bi bil strašansko vesel, če mu nikoli več ne bi bilo treba raziskovati zločinov,« meni Kenneth in prizna, da mu, kar se »malih sivih celic« tiče, sam ni prav nič podoben. »Nikoli ne ugotovim, kdo je morilec.«

K filmu je pritegnil šopek prominentnih kolegov. »Igralce sem izbiral po korakih, enega po enega. Začel sem z izbiro ostarele kneginje – vedel sem, da v tej vlogi hočem Judi Dench. In potem sem se vprašal, kdo bi si lahko delil zaslon s njo, ter prišel do Olivie Colman. In tako naprej vse do zadnjega igralca.« Olivia igra kneginjino spremljevalko Hildegarde, v središču zgodbe je umorjeni poslovnež, ki ga upodablja Johnny Depp, tu so še Michelle Pfeiffer kot zvedava vdova, Penelope Cruz kot molčeča misijonarka, Williem Dafoe kot profesor, Josh Gad kot tajnik umorjenega …

Celoten članek najdete v novi številki revije Vklop!