Izšla je nova številka!

Vudu magija starih Kamnov

Vklop na koncertu: žilavi The Rolling Stones so v Avstriji pokazali, da niso več mladi, a hkrati, da (še vedno) niso za pokoj.

Intervju: Blaž Švab in Isaac Palma

Ljubljenci ženskih src, Modrijani in Isaac Palma, so skupaj ustvarili pesem Hočem le tebe in dokazali, da se harmonika in latino ritmi prav lepo dopolnjujejo.

Jurij Souček, legendarni pripovedovalec pravljic

»Svoje prvo branje na radiu sem izvajal, ko se je ta nahajal še na Cankarjevi ulici, nad pasažo Nebotičnika,« se spominja prepoznavni glas pravljic in risank.

+ še mnogo več preberite v zadnji številki!

Film

Vid Valič bi se rad poročil

G. Z.

Čisto zares. Najbrž večina ob njegovem imenu ne pomisli na poroko in družinsko življenje. A Vid se vidi v vlogi moža in očeta, le »kastingi« so se zavlekli.

Ko je razmišljal o tem, je ugotovil, da so poroke, ločitve, koruzništvo in podobni fenomeni na Slovenskem precej zanimiv pojav, ki ima včasih več skupnega z otroškimi dodatki in davki kot z ljubeznijo. Vrgel se je na delo in okoli tega zgradil svojo novo predstavo. Z ogrevanji po Sloveniji začne že naslednji teden, mesec pa bo zaključil s premiero v ljubjanskih Španskih borcih.

Tvoj bodoči bivši mož ... Ni to precej pesimističen pogled na ljubezen?
Zame je to realen pogled na svet. Njen mož sem lahko 50 let, pa bom prej ali slej njen bivši mož. Se pa vsekakor vidim, kako s svojo ljubeznijo preživljam stara leta ob dolgih pogovorih in pirinih piškotih.

Se je že kdo obregnil ob to, da kot zaprisežen samec niste avtoriteta za zveze?
Saj to je težava, da me imajo nekateri za zapriseženega samca, kljub temu da jaz še nikoli nisem zaprisegel. Od 18. leta sem bil v štirih resnih zvezah in vsaka mi je odprla veliko novih zornih kotov, kako lahko gledaš na ljubezen. Predvsem pa pri črpanju snovi izhajam iz sebe in svojih želja, v kakšnem odnosu hočem biti in kako naj bi bil odnos videti, česa si želim od bodoče bivše žene in kaj mislim, da mora vsak moški narediti za dober odnos. Skratka, veliko pametovanja, a vse z dobrim namenom, da zabavam ljudi s svojimi napakami, izkušnjami ali ugotovitvami.

Celoten intervju preberite v novi številki revije vklop!